Tecnologia digital i xarxes socials

Durant les darreres dècades, la generalització de les tecnologies digitals ha produït un gran impacte en la societat. La seva ràpida incorporació a la vida diària ha afectat tots els grups d’edat, però sobretot el col·lectiu d’infants, adolescents i joves, anomenats nadius digitals, que han crescut amb aquestes tecnologies i, en conseqüència, han normalitzat i interioritzat l’ús de dispositius amb pantalles en les seves pautes de funcionament i socialització, fent-les servir per aprendre, relacionar-se i divertir-se.

Les tecnologies no són perjudicials per elles mateixes: estan presents en tots els àmbits de la nostra vida i és fonamental integrar-les amb normalitat des d’un punt de vista educatiu i familiar. Ara bé, en funció de la seva utilització, poden comportar molts riscos per al desenvolupament físic, psíquic i social dels infants i adolescents. Per evitar aquests riscos és imprescindible realitzar un bon acompanyament digital

La informació que trobareu a continuació és un recull de documentació que pensem que us pot ajudar en aquesta tasca d’acompanyament aportant-vos informació i eines.

Selecciona un terme per filtrar